Türk at yarışçılığının Sihirbaz lakaplı ismi Halis Karataş, 100. Gazi Koşusu'nda Bay Nalçakan isimli safkanla finiş çizgisini önde geçerek unutulmaz başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sivas'ın Gürün ilçesinde 1972 yılında dünyaya gelen Karataş, atçılıkla uğraşan bir aileden gelmenin avantajıyla henüz 14 yaşındayken profesyonel jokeylik kariyerine adım attı.
Meslek hayatı boyunca gösterdiği üstün performansla 7000'in üzerinde yarış birinciliğine imza atan deneyimli jokey, 20 Temmuz 2012 tarihinde tek bir günde yedi yarış kazanarak dünya çapında bir rekora ulaştı. Bu başarısı ona spor kamuoyunda Sihirbaz unvanını kazandırdı.
Özel yaşamında Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile hayatını birleştiren Karataş'ın Azra ve Özdemir isimli iki çocuğu bulunmaktadır. 2014 yılında eşini kaybeden başarılı jokeyin yaşam öyküsü, beyaz perdeye aktarılan Bizim İçin Şampiyon filmine de ilham kaynağı olmuştur. Karataş, Gazi Koşusu tarihindeki şampiyonluklarıyla Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor.