Apple'ın yeni iPhone modelleri için strateji değişikliği

Apple, bileşen tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle iPhone 18 serisinin çıkış takvimini güncelledi. Standart modeller 2027 yılının mart ayında tanıtılacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Teknoloji
Temsili görsel: Apple'ın yeni iPhone modelleri için strateji değişikliği
Temsili görsel · JESHOOTS-com / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Apple, bileşen tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle iPhone 18 serisinin çıkış takvimini güncelledi.
  • Standart modeller 2027 yılının mart ayında tanıtılacak.
  • Teknoloji devi Apple, üretim süreçlerinde yaşanan bileşen tedarik sorunları nedeniyle yeni cihazlarının piyasaya sürülme tarihlerinde değişikliğe gidiyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Apple, bileşen tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle iPhone 18 serisinin çıkış takvimini güncelledi. Standart modeller 2027 yılının mart ayında tanıtılacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 13.08.2026 18:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Teknoloji devi Apple, üretim süreçlerinde yaşanan bileşen tedarik sorunları nedeniyle yeni cihazlarının piyasaya sürülme tarihlerinde değişikliğe gidiyor. Şirketin önemli tedarikçilerinden biri olan Pegatron tarafından paylaşılan finansal veriler, Apple'ın sevkiyat programında stratejik bir farklılaşmaya gittiğini ortaya koydu. Bu gelişme, daha önce teknoloji kulislerinde konuşulan erteleme iddialarını da doğrular nitelikte.

Yapılan planlamaya göre, Apple'ın eylül ayında gerçekleştireceği geleneksel etkinlikte yalnızca üst segment cihazlara odaklanılacak. Bu kapsamda iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve şirketin ilk katlanabilir modeli olması beklenen iPhone Ultra'nın tanıtılması bekleniyor. Giriş ve orta seviye modeller olan iPhone 18, iPhone 18e ve iPhone Air 2 için ise daha ileri bir tarih belirlendi.

Söz konusu modellerin, 2027 yılının mart ayında düzenlenecek özel bir etkinlik ile teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulacağı açıklandı. Apple'ın bu kararı, donanımsal bileşenlerin temininde yaşanan zorlukları aşmak ve premium cihazların üretim kapasitesini korumak amacıyla aldığı değerlendiriliyor. Böylece şirket, yılın farklı dönemlerine yayılmış bir ürün lansman takvimi izleyerek tedarik zinciri üzerindeki baskıyı hafifletmeyi hedefliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Apple, iPhone 18 ve 18e modellerini 2027 yılının mart ayında tanıtmayı planlıyor.Kaynak 1
  2. Tedarikçi Pegatron, Apple'ın yeni sevkiyat programı değişikliğine gittiğini doğruladı.Kaynak 1
  3. Apple'ın bileşen tedarikinde yaşadığı sorunlar nedeniyle bazı modellerin çıkış takvimi ertelendi.Kaynak 1
  4. Eylül ayındaki etkinlikte iPhone 18 Pro, Pro Max ve katlanabilir iPhone Ultra tanıtılacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Cumhuriyet TeknolojiHaber kaynağı · 13.08.2026 18:16

    iPhone 18 modeli 2027 yılında tanıtılacak

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler