İstanbul'da Kimyasal Saldırı: Üç Kişi Tutuklandı

Şile'de bir kadına yönelik gerçekleştirilen kimyasal madde saldırısının ardından yürütülen soruşturmada üç şüpheli tutuklandı. Mağdur kadın, olay sonrası uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İstanbul'da Kimyasal Saldırı: Üç Kişi Tutuklandı
Temsili görsel · G_Lupan / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Şile'de bir kadına yönelik gerçekleştirilen kimyasal madde saldırısının ardından yürütülen soruşturmada üç şüpheli tutuklandı.
  • Mağdur kadın, olay sonrası uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü.
  • İstanbul'un Şile ilçesinde Derya Demir isimli kadın, kimyasal madde kullanılarak gerçekleştirilen bir saldırının hedefi oldu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Şile'de bir kadına yönelik gerçekleştirilen kimyasal madde saldırısının ardından yürütülen soruşturmada üç şüpheli tutuklandı. Mağdur kadın, olay sonrası uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 13.07.2026 08:29
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Şile ilçesinde Derya Demir isimli kadın, kimyasal madde kullanılarak gerçekleştirilen bir saldırının hedefi oldu. Yaşanan olay neticesinde ağır yaralanan Demir, 30 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Soruşturma ve Tutuklamalar

Yürütülen incelemeler sonucunda saldırıyı İsa Uyanık'ın gerçekleştirdiği, eylemin ise Gökmen Uyanık tarafından planlandığı belirlendi. Olayla ilgili toplam beş kişi gözaltına alınırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yargı süreci kapsamında, saldırıyı planlayan Gökmen Uyanık, eylemi gerçekleştiren İsa Uyanık ve bir diğer şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul'un Şile ilçesinde Derya Demir isimli kadına kimyasal madde ile saldırıldı.Kaynak 1
  2. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin, Gökmen Uyanık'ın yeğeni İsa Uyanık olduğu belirlendi.Kaynak 1
  3. Saldırının, Gökmen Uyanık tarafından planlandığı tespit edildi.Kaynak 1
  4. Olayla ilgili Gökmen Uyanık, İsa Uyanık ve bir diğer şüpheli tutuklandı.Kaynak 1
  5. Soruşturma kapsamında toplam beş kişi gözaltına alındı ve iki kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.Kaynak 1
  6. Saldırıya uğrayan Derya Demir, olay sonrası 30 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördü.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 13.07.2026 08:22

    Tinerci saldırısının altından sevgili dehşeti çıktı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler