Ümraniye'de bir sürücünün makas atarak seyretmesi sosyal medyada geniş yankı buldu. Görüntüler incelendiğinde, tehlikeli hareketlerin hem kendisini hem de diğer sürücüleri riske attığı belirlendi. Polis ekipleri, sürücünün kimliğini S.T. olarak tespit etti ve kısa sürede yakaladı. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında sürücüye 96 000 TL idari para cezası verildi. Ayrıca, ilgili araç 60 gün boyunca trafikten men edildi ve sürücünün ehliyetine aynı süreyle geçici el konuldu. S.T. hakkında trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.
Ümraniye'de makas atan sürücüye 96 bin TL ceza
Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası polis, Ümraniye'de makas atarak tehlikeli sürüş yapan S.T.'yi yakaladı ve ağır ceza uyguladı.
- Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası polis, Ümraniye'de makas atarak tehlikeli sürüş yapan S.T.'yi yakaladı ve ağır ceza uyguladı.
- Ümraniye'de bir sürücünün makas atarak seyretmesi sosyal medyada geniş yankı buldu.
- Görüntüler incelendiğinde, tehlikeli hareketlerin hem kendisini hem de diğer sürücüleri riske attığı belirlendi.
Bu haber ne anlatıyor?
Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası polis, Ümraniye'de makas atarak tehlikeli sürüş yapan S.T.'yi yakaladı ve ağır ceza uyguladı.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
- Ümraniye'de makas atarak seyreden bir araç sosyal medyada paylaşıldıKaynak 1
- Polis, sürücünün kimliğini S.T. olarak tespit ettiKaynak 1
- Sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 96 000 TL idari para cezası kesildiKaynak 1
- Araç 60 gün boyunca trafikten men edildiKaynak 1
- Sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle geçici el konulduKaynak 1
- S.T. hakkında trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldıKaynak 1
Başvurulan kaynaklar
-
1
Sabah YaşamHaber kaynağı · 12.07.2026 23:49Kaynağı aç ↗
Trafikte makas atan sürücüye rekor ceza
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.