Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa ülkelerine yük taşıyan tır şoförlerinin Schengen vizesi süreçlerinde karşılaştığı zorluklara dair önemli açıklamalarda bulundu. Edirne'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yumaklı, özellikle 90/180 gün kuralından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi adına yürütülen diplomatik çabaların sürdüğünü ifade etti.
Ticaret Bakanlığı ile koordineli takip
Vize kısıtlamalarının lojistik sektörü üzerindeki etkilerini yakından izlediklerini belirten Yumaklı, konunun Ticaret Bakanlığı tarafından titizlikle takip edildiğini vurguladı. Bakanlıklar arası koordinasyonun önemine değinen Yumaklı, sürecin çözümü için Avrupa tarafıyla temasların devam ettiğini kaydetti.
Rusya örneği hatırlatıldı
Benzer bir lojistik sorunun daha önce Rusya ile yaşandığını hatırlatan Bakan Yumaklı, o dönemde gerçekleştirilen diplomatik görüşmeler neticesinde tır geçişlerindeki engellerin başarıyla kaldırıldığını belirtti. Aynı kararlılıkla Avrupa'daki vize sorununun da çözüme kavuşturulmasının hedeflendiğini ifade eden Yumaklı, güncel gelişmelerin takip edildiğini ve netleşen bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.
Bakan Yumaklı, tır şoförlerinin yaşadığı bu durumun hükümetin gündemindeki öncelikli konulardan biri olduğunu belirterek, sürecin dikkatle izlenmeye devam edileceğinin altını çizdi. Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü görüşmelerin sonuçlarına göre yeni adımların atılması bekleniyor.