Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde hava koşullarının önemli ölçüde değişmesi bekleniyor. Balkanlar üzerinden giriş yapacak serin ve yağışlı hava sistemi, bölgedeki yaz değerlerindeki sıcaklıkları 6 ila 8 derece birden düşürerek bahar seviyelerine çekecek.
Salı sabah saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlarla birlikte, bölge genelinde aralıklı sağanak geçişleri görülecek. Yağışların özellikle salı akşamı saat 20.00 itibarıyla şiddetini artırması öngörülüyor. Avrupa Yakası, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nı kapsayacak şekilde metrekare başına 30 ile 60 kilogram arasında yağış düşeceği tahmin ediliyor. Bu kuvvetli yağışlı sistemin çarşamba günü saat 17.00'ye kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava ile yer seviyesindeki sıcaklığın etkileşimi sonucu gök gürültülü sağanak yağışlara yıldırım, şimşek ve fırtına eşlik edebilir. Poyrazın etkisiyle nem oranının maksimum seviyelere çıkacağı belirtilirken, yetkililer vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Özellikle ani su baskınları, ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.