Balıkesir'de hafif şiddetli deprem

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sabah saatlerinde 1.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 7.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Akdeniz'de Hafif Şiddetli Deprem +Gündem
Temsili görsel: Balıkesir'de hafif şiddetli deprem
Temsili görsel · This_is_Engineering / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sabah saatlerinde 1.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
  • AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 7.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
  • Türkiye'de sismik hareketlilik yakından takip edilmeye devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sabah saatlerinde 1.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 7.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.08.2026 13:13
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'de sismik hareketlilik yakından takip edilmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan güncel verilere göre, 22 Ağustos 2026 Cumartesi günü Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir sarsıntı yaşandı.

Depremin detayları belli oldu

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, merkez üssü Alacaatlı olan depremin saat 08:26'da meydana geldiğini duyurdu. Yapılan teknik incelemeler sonucunda depremin büyüklüğü 1.9 olarak kaydedildi. Sarsıntının yerin yaklaşık 7.5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölge genelinde vatandaşların sismik hareketliliğe karşı hassasiyeti sürerken, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan veriler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Vatandaşlar, bulundukları bölgelerde meydana gelen sarsıntıları kurumların resmi internet siteleri üzerinden sorgulayabiliyor.

Söz konusu deprem sonrasında herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Uzmanlar, Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle resmi kurumların uyarılarının dikkate alınması gerektiğini hatırlatıyor. Güncel deprem verilerine AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi platformları üzerinden erişim sağlanmaya devam ediliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 22 Ağustos 2026 tarihinde deprem meydana geldi.Kaynak 1
  2. AFAD verilerine göre deprem saat 08:26'da gerçekleşti.Kaynak 1
  3. Sındırgı merkezli depremin büyüklüğü 1.9 olarak ölçüldü.Kaynak 1
  4. Depremin yerin 7.5 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 22.08.2026 13:13

    DEPREM SON DAKİKA 22 AĞUSTOS! Bugün deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? 22 Ağustos 2026 AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler