Harbiyelilerin zorlu arazi eğitimi Urla'da sürüyor

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Urla'da düzenlenen yıl sonu eğitimlerinde fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını geliştiriyor. Eğitimlere çok sayıda dost ve kardeş ülkeden gelen misafir öğrenciler de katılım sağlıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Kara Harp Okulu öğrencilerinden zorlu saha eğitimi +Gündem
Temsili görsel: Harbiyelilerin zorlu arazi eğitimi Urla'da sürüyor
Temsili görsel · Schäferle / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Urla'da düzenlenen yıl sonu eğitimlerinde fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını geliştiriyor.
  • Eğitimlere çok sayıda dost ve kardeş ülkeden gelen misafir öğrenciler de katılım sağlıyor.
  • Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Urla'da gerçekleştirilen kapsamlı yıl sonu eğitim faaliyetlerinde bir araya geldi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Urla'da düzenlenen yıl sonu eğitimlerinde fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını geliştiriyor. Eğitimlere çok sayıda dost ve kardeş ülkeden gelen misafir öğrenciler de katılım sağlıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.08.2026 10:28
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Urla'da gerçekleştirilen kapsamlı yıl sonu eğitim faaliyetlerinde bir araya geldi. Toplam 3 bin 200 harbiyelinin katıldığı programda, 32 farklı dost ve kardeş ülkeden gelen 350 misafir askeri öğrenci de yer alıyor. Eğitimler, öğrencilerin zorlu arazi ve iklim koşullarında görev yapma becerilerini artırmayı hedefliyor.

Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler 6 hafta, diğer sınıflardaki öğrenciler ise 7 hafta boyunca sahada pratik yapma imkanı buluyor. Disiplin ve takım ruhunun ön planda tutulduğu çalışmalarda, teorik bilgiler arazi şartlarında uygulanıyor. Harbiyeliler ayrıca 8 ile 32 kilometre arasında değişen mesafelerde gerçekleştirilen mukavemet yürüyüşleriyle fiziksel ve zihinsel kapasitelerini güçlendiriyor. Bu zorlu süreç, geleceğin komutanlarını profesyonel görevlerine hazırlamak için kritik bir aşama olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. MSÜ Kara Harp Okulu öğrencileri Urla'da yıl sonu eğitimlerine katılıyor.Kaynak 1
  2. Eğitimlere 32 farklı ülkeden gelen 350 misafir öğrenciyle birlikte toplam 3 bin 200 harbiyeli katılıyor.Kaynak 1
  3. Harbiyeliler zorlu arazi şartlarında teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı buluyor.Kaynak 1
  4. Eğitim programı kapsamında 8 ile 32 kilometre arasında değişen mukavemet yürüyüşleri gerçekleştiriliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 22.08.2026 09:42

    Geleceğin komutanları Urla'da yetişiyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler