Emlak ve Galeri İlanlarına Sıkı Denetim

Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı ilan veren işletmelere milyonlarca liralık ceza uyguladı. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile dijital platformlarda yeni bir dönem başladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Emlak ve Galeri İlanlarına Sıkı Denetim
Temsili görsel · Foundry / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı ilan veren işletmelere milyonlarca liralık ceza uyguladı.
  • Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile dijital platformlarda yeni bir dönem başladı.
  • Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler kapsamında, mevzuata uygun olmayan ilanlar yayınlayan 42 emlak ofisi ve 40 galeri işletmesine toplam 8,2 milyon lira tutarında idari para cezası kesildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı ilan veren işletmelere milyonlarca liralık ceza uyguladı. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile dijital platformlarda yeni bir dönem başladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.08.2026 10:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler kapsamında, mevzuata uygun olmayan ilanlar yayınlayan 42 emlak ofisi ve 40 galeri işletmesine toplam 8,2 milyon lira tutarında idari para cezası kesildi. Söz konusu yaptırımlar, dijital platformlardaki ilan kirliliğini önlemeyi hedefliyor.

Yeni Düzenlemeler Devrede

Hayata geçirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile artık ilanlarda kimlik ve yetkilendirme doğrulaması yapılması zorunlu kılındı. Sosyal medya üzerinden verilen ilanlarda EİDS linkinin yer alması şart koşulurken, kurallara uymayan hesaplara erişimin Meta tarafından engelleneceği açıklandı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı ilan veren 42 emlak ve 40 galeri işletmesine toplam 8,2 milyon lira ceza kesti.Kaynak 1
  2. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden kimlik ve yetkilendirme yapılması zorunlu hale getirildi.Kaynak 1
  3. Sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlarda EİDS linkinin bulunması zorunludur.Kaynak 1
  4. Mevzuata aykırı ilan veren hesaplara erişimin Meta tarafından engelleneceği belirtildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 22.08.2026 09:45

    Sosyal medya ilanları denetim altında

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler