İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma süreci devam ediyor. Bu kapsamda, ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah 10 Ağustos 2026 tarihinde savcılığa giderek tanık sıfatıyla ifade verdi.
Soruşturma Sürecine Dair Açıklamalar
İfadesinde, soruşturma sürecini başlangıçta medya aracılığıyla takip ettiğini belirten Abdullah, savcılığa bizzat başvurduktan sonra kamuoyuna yansıyanlardan çok daha derin ve büyük sorunlar olduğunu öğrendiğini dile getirdi. Bu durumun kendisinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan oyuncu, deprem dönemindeki faaliyetlerine ilişkin detayları paylaştı.
Dernekle Bağlantısı Olmadığını Vurguladı
Farah Zeynep Abdullah, deprem felaketinin ardından Ahbap Derneği'nin yürüttüğü çalışmalarda herhangi bir görev almadığını ve dernekle koordineli bir faaliyet yürütmediğini açıkça ifade etti. Bağış kampanyalarına o dönemde de mesafeli yaklaştığını belirten Abdullah, yardım çalışmalarını şahsi çabalarıyla ve doğrudan depremzedelere ulaşarak gerçekleştirdiğini belirtti. Sadece Babala TV bünyesinde telefon görüşmeleri yaparak koordinasyona katkı sağladığını belirten oyuncu, bu çabalarının tamamen iyi niyetli olduğunu kaydetti.
Bağış İddiaları Üzüntü Yarattı
İfadesinin sonunda depremzedeler için toplanan bağışlara değinen Abdullah, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığını görmenin kendisini mutlu edeceğini ancak mevcut iddiaların tam tersini işaret ettiğini belirtti. Abdullah, "Durumun tam aksi olduğunu görmek benim için üzücüdür" ifadelerini kullanarak konuya dair duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası üzerindeki incelemeler titizlikle sürdürülüyor.