\n\n

DMM'den füze tedariki iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin füze alımını engellediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Kurum, savunma sanayisi süreçlerinin planlandığı şekilde ilerlediğini vurguladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+DMM'den Yunanistan'ın savunma iddialarına yalanlama +Gündem
Temsili görsel: DMM'den füze tedariki iddialarına yalanlama
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin füze alımını engellediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.
  • Kurum, savunma sanayisi süreçlerinin planlandığı şekilde ilerlediğini vurguladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin füze alımını engellediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Kurum, savunma sanayisi süreçlerinin planlandığı şekilde ilerlediğini vurguladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 27.07.2026 16:03
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın organlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan, Yunanistan'ın diplomatik hamlelerle Türkiye'nin füze ve savunma mühimmatı tedarikini engellediği yönündeki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, bu tür paylaşımların kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan spekülatif dezenformasyon faaliyetleri olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde yerli ve milli üretim vizyonunu benimsediğine dikkat çekilen açıklamada, kritik mühimmat ve füze sistemleri ihtiyacının büyük bir bölümünün halihazırda öz kaynaklarla karşılandığı vurgulandı. Ayrıca, uluslararası pazarlardan yürütülen tedarik süreçlerinin ve devletler arası iş birliklerinin, hukuki mutabakatlar ve stratejik planlamalar doğrultusunda herhangi bir aksama yaşanmadan kesintisiz bir şekilde devam ettiği belirtildi.

DMM, vatandaşların bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirterek, yalnızca resmi makamlar tarafından yapılan bilgilendirmelerin dikkate alınması çağrısında bulundu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin füze tedarikini engellediği iddialarını yalanladı.Kaynak 1
  2. Türkiye, savunma sanayisi ihtiyaçlarının büyük kısmını yerli ve milli imkanlarla karşılamaktadır.Kaynak 1
  3. Uluslararası savunma tedarik süreçlerinin hukuki mutabakatlar çerçevesinde kesintisiz sürdüğü belirtildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 27.07.2026 15:09

    DMM: Yunanistan'ın füze tedarikini engellediği iddiaları gerçek dışıdır

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
GELİŞME ZİNCİRİ

DMM'den Yunanistan'ın savunma iddialarına yalanlama

2 bağlantılı haber otomatik eşleştirildi · Yapay zekâ kullanılmadan kronolojik olarak güncellenir.

Tüm dosyayı gör →
DMM'den füze tedariki iddialarına yalanlamaSON GELİŞMEDezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin füze alımını engellediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Kurum, savunm…DMM'den Yunanistan'ın savunma iddialarına yalanlamaDezenformasyonla Mücadele Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'nin savunma mühimmatı tedarikini engellediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını a…
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.