A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi'ndeki başarılı mücadelesiyle dikkatleri üzerine çekerken, takımın tecrübeli kaptanı Eda Erdem'in kadroda yer almaması voleybolseverlerin gündemindeki yerini koruyor. Özellikle turnuvanın kritik aşamalarında kaptanın parkede olmaması, oyuncunun milli takım kariyerini noktalayıp noktalamadığına dair çeşitli spekülasyonları beraberinde getirdi.
Konuyla ilgili olarak Türkiye Voleybol Federasyonu veya Eda Erdem cephesinden milli takım kariyerinin sona erdiğine dair herhangi bir resmi bilgilendirme yapılmadı. Kaptanın kadroda bulunmaması, teknik tercihlerin ve oyuncu rotasyonlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Filenin Sultanları, Milletler Ligi'ndeki hedeflerine odaklanırken, taraftarların kaptan hakkındaki merakı da devam ediyor.
Mevcut kadroda Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın ve Zehra Güneş gibi önemli isimler yer alırken, Eda Erdem'in yokluğu takımın orta oyuncu rotasyonunda farklı isimlerin öne çıkmasına neden oldu. Milli takımın Japonya etabı kadrosunda da yer almayan Erdem'in durumu, voleybol kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor. Şu an için oyuncunun milli formayı bırakmasıyla ilgili doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor ve resmi kanallardan yapılacak açıklamalar bekleniyor.