Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya'nın yıl dönümü mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının altıncı yıl dönümünü sosyal medya hesabından kutladı. Erdoğan, tarihi mabedin ezan sesleriyle yankılanmaya devam edeceğini vurguladı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının altıncı yıl dönümünü sosyal medya hesabından kutladı.
- Erdoğan, tarihi mabedin ezan sesleriyle yankılanmaya devam edeceğini vurguladı.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının altıncı yıl dönümü nedeniyle bir paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının altıncı yıl dönümü nedeniyle bir paylaşımda bulundu. 86 yıllık bir aranın ardından 2020 yılında asli hüviyetine kavuşan tarihi yapının önemine dikkat çeken Erdoğan, bu kutlu mabedin ebediyete kadar ezan sesleriyle süslenmeye devam edeceğini ifade etti.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ayasofya'nın dirilişini kutlayan Cumhurbaşkanı, yapının tarihsel ve manevi değerine vurgu yaptı. Ayasofya, 2020 yılında alınan kararla yeniden cami statüsüne kavuşmuş ve ibadete açılmıştı.