Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Yalıkavak Marina'daki bir işletmede, bir top dondurmanın 400 TL'den satışa sunulması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Fiyatı öğrenen bir vatandaşın durumu cep telefonu kamerasıyla kaydederek paylaşması üzerine, Ticaret Bakanlığı konuya ilişkin inceleme başlattı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, gelen şikayetler doğrultusunda söz konusu işletmede denetim gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda, satışa sunulan ürünlerin fiyatlandırmasında mevzuata aykırı durumlar tespit edildi. Bu kapsamda işletmeye idari işlem uygulanırken, dondurma fiyatlamasıyla ilgili dosya Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na iletildi.
Ticaret Bakanlığı, turizm bölgeleri başta olmak üzere 81 ilde denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Tüketicilerin ekonomik menfaatlerini korumak amacıyla fiyat etiketi ve tarife yükümlülüklerine aykırı hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, şeffaf ve adil bir ticaret ortamı oluşturmak için sahadaki denetimlerin kesintisiz süreceğini ve tüketicileri mağdur eden her türlü işleme karşı yaptırımların uygulanacağını belirtti. Yaz sezonunda artan tüketici hareketliliği nedeniyle denetimlerin özellikle tatil bölgelerinde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.