Trabzonspor Yeni Tesisleri İçin Bölge Arayışında

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yeni tesislerin yeri için deniz kriterini ön plana çıkararak Yıldızlı bölgesini işaret etti. Kulüp, mali yükleri azaltmak ve oyuncu konforunu artırmak amacıyla farklı lokasyon alternatiflerini değerlendiriyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzonspor Yeni Tesisleri İçin Bölge Arayışında
Temsili görsel · jplenio / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yeni tesislerin yeri için deniz kriterini ön plana çıkararak Yıldızlı bölgesini işaret etti.
  • Kulüp, mali yükleri azaltmak ve oyuncu konforunu artırmak amacıyla farklı lokasyon alternatiflerini değerlendiriyor.
  • Tesis Taşınma Süreci ve Lokasyon SeçenekleriTrabzonspor'un mevcut tesislerini taşıma planları kapsamında Asbaşkan Zeyyat Kafkas, yeni yerleşim yeri için yürütülen çalışmaları paylaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yeni tesislerin yeri için deniz kriterini ön plana çıkararak Yıldızlı bölgesini işaret etti. Kulüp, mali yükleri azaltmak ve oyuncu konforunu artırmak amacıyla farklı lokasyon alternatiflerini değerlendiriyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.07.2026 23:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Tesis Taşınma Süreci ve Lokasyon Seçenekleri

Trabzonspor'un mevcut tesislerini taşıma planları kapsamında Asbaşkan Zeyyat Kafkas, yeni yerleşim yeri için yürütülen çalışmaları paylaştı. Kulüp yönetiminin önünde üç ana alternatif bulunduğu belirtilirken, özellikle yabancı oyuncuların adaptasyonu ve mutluluğu için denizle temasın kritik bir faktör olduğu vurgulandı. Bu doğrultuda, Yıldızlı bölgesinin en güçlü seçenek olduğu ifade edildi.

Yıldızlı'daki alanın 50 dönümlük bir dolgu çalışmasıyla toplam 70 dönüme çıkarılabileceği, bu sayede hem sahaların hem de bir otel kompleksinin inşa edilebileceği aktarıldı. Diğer seçenekler arasında 300 dönümlük Yomra bölgesi ve 100 dönümlük Araklı alanı yer alıyor. Ancak Araklı'daki arazinin ağaçlık yapısı nedeniyle kullanımının kısıtlı olduğu belirtildi.

Güvenlik ve Stratejik Planlama

Stadyum çevresindeki alanların Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından devredilmeye hazır olduğu ancak bu seçeneğin güvenlik riskleri taşıdığı dile getirildi. Maç sonrası yaşanabilecek olası gerginliklerin futbolcuların moralini olumsuz etkileyebileceği, bu nedenle stadyum çevresinin son çare olarak görüldüğü kaydedildi.

Mali Kaynaklar ve Gelecek Projeler

Kulübün mali yapısını rahatlatacak adımlara da değinen Kafkas, Kartal'daki projenin 45 gün içinde devralınacağını ve buradan gelir elde edileceğini belirtti. Ayrıca Akyazı'da tahsis edilen alanlarda konut veya rezidans projelerinin hayata geçirilebileceği ifade edildi. Trabzonspor'un yıllık finansal ihtiyacının mevcut durumda 80 milyon avro olduğu, önümüzdeki sezon ise bu rakamın 100 milyon avroya yükselmesinin beklendiği açıklandı. İstimlak süreçleri tamamlandığında oluşacak kaynakla Sebatspor ve 1461 Trabzon FK'ya da katkı sağlanması hedefleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yeni tesisler için Yıldızlı bölgesini en uygun yer olarak gördüğünü açıkladı.Kaynak 1
  2. Kulübün yeni tesis seçimi için Yıldızlı, Araklı, Yomra ve stadyum çevresi olmak üzere alternatifler değerlendiriliyor.Kaynak 1
  3. Yıldızlı bölgesinde 50 dönümlük bir dolgu yapılması durumunda toplam alanın 70 dönüme ulaşacağı belirtildi.Kaynak 1
  4. Yabancı futbolcuların motivasyonu için tesislerin denizle bağlantılı olması temel kriterlerden biri olarak belirlendi.Kaynak 1
  5. Araklı'da 100 dönümlük bir alan bulunsa da ağaçlık yapı nedeniyle verimli bulunmadığı ifade edildi.Kaynak 1
  6. Yomra bölgesinde yaklaşık 300 dönümlük bir alan seçeneği üzerinde duruluyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 16.07.2026 22:49

    Asbaşkan Kafkas açıkladı! Trabzonspor tesisleri nereye taşınacak?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler