Yalova İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Çiftlikköy ilçesinde şüpheli bir aracı durdurdu. Yapılan detaylı aramalar sonucunda, plastik bir şişe içerisinde saklanmış yaklaşık 500 gram ağırlığında madde bulundu.
Ele geçirilen numuneler, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Laboratuvarına gönderilerek incelendi. Yapılan analizler neticesinde, maddenin yüksek değerli akrep zehri olduğu kesinleşti. Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, zehrin Suriye uyruklu I.A. ve A.A. isimli şahıslar tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulduğunu ve alıcı arandığını tespit etti.
Kozmetik, ilaç ve bilimsel araştırmalarda kullanılan ancak karaborsada çok yüksek fiyatlarla işlem gören zehre el konuldu. Yaklaşık 5 milyon dolar değer biçilen maddeyle ilgili gözaltına alınan iki şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca adli ve idari işlemler başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.