TRABZON'da 2026 yılı yaz turizmi sezonunun açılışı gerçekleştirildi. Trabzon Valisi Tahir Şahin, "Trabzon ise her alanda geliştiği gibi turizm alanında da gelişiyor. Geçen yılın ilk 5 ayında göre, 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turist sayısında yüzde 27 oranında bir artış var" dedi.

Trabzon'da 2026 yılının yaz turizmi sezonunun açılışı ünlü turizm merkezi Uzungöl'de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programa; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl dernek başkanları ve işletmeciler katıldı. Programda konuşan Vali Tahir Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçen yıla oranla şehre gelen turist sayısındaki artışı ve 2026 yılı yaz sezonu için değerlendirmelerde bulundular.

'TRABZON'A GELEN TURİST SAYISINDA YÜZDE 27 ARTIŞ VAR'

Geçen yılın ilk 5 ayına oranla bu yıl Trabzon'a gelen turist sayısında yüzde 27 artış olduğunu aktaran Vali Şahin, "Büyükşehir, ilçe belediyelerimiz ve güvenlik birimlerimizle huzurun kenti Trabzon'un turizm alanında en önemli destinasyonlarından Uzungöl'de sezon açılışında bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın enerji alanında ülkemize çok kıymetli, değerli katkılarından, şehrimiz ve Bayburt ilimizin de faydalandığı yaklaşık 110 milyon dolarlık bir enerji tesisinin hizmete alınması programından ötürü buraya geldik. Ülkemiz her alanda gelişiyor, enerjiden altyapıya ve üstyapıya varıncaya kadar. Trabzon ise her alanda geliştiği gibi turizm alanında da gelişiyor. Geçen yılın ilk 5 ayına göre, 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turist sayısında yüzde 27 oranında bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için hep beraber kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek. Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Trabzon'un gelişen trendinin turizm olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, "Uzungöl dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden, destinasyonlarından bir tanesi. Hepinizin malumu Trabzon'umuzun da son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl'ümüzde de gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına başta güvenlik tedbirleri olmak üzere bizler için önemli. Şunu da büyük bir mutlulukla ve gururla ifade etmek istiyorum; Sayın Valimizin nezdinde şu anda Trabzon, Uzungöl veya Trabzon'daki bütün alanlarımızla beraber en güvenli turizm bölgelerinden biridir" ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, Trabzon turizmine yönelik olumsuz söylemlere ilişkin soru üzerine şunları söyledi: