UEFA Konferans Ligi mücadelesi için Finlandiya'ya giden Trabzonspor kafilesi, Tampere Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra beklenmedik bir durumla karşılaştı. Uzun süren uçak yolculuğunun ardından şehre ulaşan bordo-mavili ekip, pasaport kontrolü sırasında ciddi bir gecikme yaşadı. Futbolcular ve teknik heyet, işlemlerin tamamlanması için bir saati aşkın süre beklemek zorunda kaldı.
Yapılan incelemeler sonucunda, günler öncesinden gerekli resmi yazışmaların yapılmasına rağmen havalimanındaki pasaport kontrol noktasında yalnızca bir görevlinin bulunduğu tespit edildi. Trabzonspor yöneticisi Gözde Atasoy, sistemin yavaş işlemesine dikkat çekerek yaşanan duruma tepki gösterdi. Teknik direktör Thomas Reis ve oyuncular, uzun süren bekleyiş sırasında zor anlar yaşadı.
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen, kafileye yönelik nazik bir karşılama da gerçekleşti. Finlandiya Büyükelçiliği yetkilileri, Trabzonspor kafilesini Türk bayrağı ile karşılayarak sürece dair pozitif bir detay sundu. Futbolcular ise uzun süren yorgunluğa ve bekletilme sürecine rağmen kendilerine gösterilen ilgiye karşı nezaketlerini korudu. Trabzonspor gibi uluslararası bir markanın şehre gelişinde yaşanan bu organizasyon eksikliği, spor kamuoyunda ciddiyetsizlik olarak değerlendirildi. Kafile, yaşanan tüm zorluklara rağmen maç hazırlıklarına odaklanarak konaklayacağı bölgeye geçiş yaptı.