\n\n

Borsada manipülasyon operasyonu: 31 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen borsa manipülasyonu soruşturmasında 31 kişi gözaltına alındı. Katılımevim hisselerindeki usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan süreçte şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Borsada manipülasyon operasyonu: 31 gözaltı
Temsili görsel · MarcusFriedrich / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen borsa manipülasyonu soruşturmasında 31 kişi gözaltına alındı.
  • Katılımevim hisselerindeki usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan süreçte şüpheliler adliyeye sevk edildi.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, borsa piyasasında gerçekleştirildiği iddia edilen manipülasyon faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen borsa manipülasyonu soruşturmasında 31 kişi gözaltına alındı. Katılımevim hisselerindeki usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan süreçte şüpheliler adliyeye sevk edildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.09.2026 15:11
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, borsa piyasasında gerçekleştirildiği iddia edilen manipülasyon faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan denetleme raporunda, Katılımevim paylarında piyasa dolandırıcılığı yapıldığına dair bulgulara ulaşıldı.

Adli süreç başladı

Yürütülen soruşturma kapsamında toplam 31 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Serdar Turhan, Emre Tezmen, Alper Öztürk, Emre Alkin ve Kerem Alkin'in de aralarında bulunduğu şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Yetkililer, piyasa güvenliğini sarsan bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı borsa manipülasyonu iddiasıyla soruşturma başlattı.Kaynak 1
  2. SPK denetleme raporuna göre Katılımevim paylarında piyasa dolandırıcılığı yapıldığı tespit edildi.Kaynak 1
  3. Soruşturma kapsamında 31 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1
  4. Serdar Turhan, Emre Tezmen, Alper Öztürk, Emre Alkin ve Kerem Alkin adliyeye sevk edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 22.09.2026 13:52

    Borsa Manipülasyonu soruşturmasında yeni gelişme… 5 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.