\n\n

Kosova'nın eski liderlerine savaş suçları nedeniyle hapis cezası

Lahey'deki mahkeme, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve beraberindeki üç sanığa hapis cezası verdi. Sanıklar cinayet ve işkence gibi çeşitli suçlardan hüküm giydi.

Temsili görsel: Kosova'nın eski liderlerine savaş suçları nedeniyle hapis cezası
Temsili görsel · qimono / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Lahey'deki mahkeme, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve beraberindeki üç sanığa hapis cezası verdi.
  • Sanıklar cinayet ve işkence gibi çeşitli suçlardan hüküm giydi.
  • Lahey'de görülen davada, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi savaş suçları gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Lahey'deki mahkeme, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve beraberindeki üç sanığa hapis cezası verdi. Sanıklar cinayet ve işkence gibi çeşitli suçlardan hüküm giydi.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.09.2026 17:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Lahey'de görülen davada, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi savaş suçları gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2020 yılında hakkındaki iddianame sonrası görevinden istifa ederek teslim olan Taçi ile birlikte yargılanan diğer isimlere de çeşitli cezalar verildi.

Mahkeme kararları açıklandı

Mahkeme heyeti, Yakup Krasniqi'ye 25 yıl, Kadri Veseli'ye 18 yıl ve Recep Selimi'ye 13 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Sanıklar cinayet, işkence, zalimane muamele ve keyfi gözaltı suçlarından suçlu bulundu. Öte yandan mahkeme, sanıkların insanlığa karşı suç işlediklerine dair iddiaları ise kanıt yetersizliği nedeniyle reddetti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 5 olgu

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, savaş suçları nedeniyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Kaynak 1, 2
  2. Lahey'deki mahkeme, Yakup Krasniqi'ye 25 yıl, Kadri Veseli'ye 18 yıl ve Recep Selimi'ye 13 yıl hapis cezası verdi.Kaynak 1, 2
  3. Sanıklar cinayet, işkence, zalimane muamele ve keyfi gözaltı suçlarından mahkûm edildi.Kaynak 1, 2
  4. Mahkeme, sanıkların insanlığa karşı suç işlediklerine dair iddiaları kanıt yetersizliğinden reddetti.Kaynak 1
  5. Haşim Taçi, 2020 yılında hakkındaki iddianamenin ardından cumhurbaşkanlığı görevinden istifa ederek teslim olmuştu.Kaynak 1, 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 16.09.2026 14:10

    Eski Kosova Cumhurbaşkanı Taçi Lahey'de savaş suçlarından mahkûm edildi

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    BBC TürkçeHaber kaynağı · 16.09.2026 17:04

    Eski Kosova lideri Haşim Taçi 25 yıl hapis cezası aldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.