\n\n

Seçim Mevzuatında Yeni Düzenleme Gündemi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ve siyasi partiler yasalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. İktidar kanadında ise henüz somut bir yasa teklifi bulunmuyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Seçim Mevzuatında Yeni Düzenleme Gündemi
Temsili görsel · Alexey-Mikhailov / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ve siyasi partiler yasalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
  • İktidar kanadında ise henüz somut bir yasa teklifi bulunmuyor.
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'deki seçim ve siyasi partiler yasalarının yeniden değerlendirilmesi yönünde bir çağrıda bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ve siyasi partiler yasalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. İktidar kanadında ise henüz somut bir yasa teklifi bulunmuyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.09.2026 06:09
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'deki seçim ve siyasi partiler yasalarının yeniden değerlendirilmesi yönünde bir çağrıda bulundu. Bu açıklama siyaset gündeminde yer bulurken, AKP ve MHP kurmayları iki parti arasında bu konuda özel bir görüşme trafiğinin yaşanmadığını ifade etti.

Yasal Düzenlemelerde Son Durum

Mevcut durumda seçim mevzuatına ilişkin hazırlanmış somut bir yasa teklifi bulunmuyor. MHP kanadı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 kuralının korunması gerektiğini vurguluyor. Hatırlanacağı üzere, Türkiye'de seçim barajı 2022 yılında gerçekleştirilen yasal değişiklikle yüzde 7 seviyesine indirilmişti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ve siyasi partiler yasalarının yeniden ele alınması çağrısında bulundu.Kaynak 1
  2. AKP ve MHP kurmayları, seçim yasasına ilişkin iki parti arasında özel bir görüşme trafiği olmadığını belirtti.Kaynak 1
  3. AKP ve MHP tarafında seçim mevzuatına ilişkin henüz hazırlanmış somut bir yasa teklifi bulunmuyor.Kaynak 1
  4. MHP kanadı, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 50+1 şartının korunması gerektiğini savunuyor.Kaynak 1
  5. Türkiye'de seçim barajı 2022 yılında yapılan değişiklikle yüzde 7'ye indirilmişti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    BBC TürkçeHaber kaynağı · 09.09.2026 05:32

    Seçim yasasında değişiklik tartışması: AKP ve MHP'de hangi seçenekler konuşuluyor?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.