Dünya ABD Heyetinden Ukrayna Savaşı İçin Kritik Temaslar
Steve Witkoff ve Jared Kushner, Ukrayna savaşını sonlandırmak amacıyla Moskova ve Kiev'de diplomatik görüşmeler gerçekleştiriyor. Ziyaret süresince taraflar arasında üç günlük geçici bir ateşkes kararı alındı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Steve Witkoff ve Jared Kushner, Ukrayna savaşını sonlandırmak amacıyla Moskova ve Kiev'de diplomatik görüşmeler gerçekleştiriyor.
- Ziyaret süresince taraflar arasında üç günlük geçici bir ateşkes kararı alındı.
- ABD temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner, devam eden Ukrayna savaşında çözüm yolları aramak üzere Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.
ABD temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner, devam eden Ukrayna savaşında çözüm yolları aramak üzere Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu diplomatik girişim kapsamında Rusya ve Ukrayna, heyetin temasları süresince birbirlerinin başkentlerine yönelik saldırıları üç gün boyunca durdurma kararı aldı.
Diplomatik Süreç ve Bölgedeki Durum
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD heyetiyle bir araya geldiğini ve Kiev'de yapılacak görüşmelerin planlandığını duyurdu. Ancak bölgedeki gerilim devam ediyor. Zelenskiy, Rusya'nın Dinyeper bölgesine düzenlediği saldırı sonucunda dört sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Diplomatik çabalar sürerken sahadaki çatışmaların etkileri de yakından takip ediliyor.