Trabzonspor, kadrosunu güçlendirme çalışmaları kapsamında profesyonel futbolcu Doğuhan Aral Şimşir'i renklerine bağladığını resmen açıkladı. Bordo-mavili kulüp, Midtjylland ile yapılan anlaşma doğrultusunda oyuncunun kesin transferinin tamamlandığını duyurdu.
Yapılan resmi açıklamaya göre, Aral Şimşir ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Deneyimli futbolcuya her bir futbol sezonu için 2 milyon Euro garanti ücret ödeneceği belirtildi. Ayrıca, menajerlik hizmet bedeli olarak futbolcuya ödenecek brüt ücretin yüzde 5'i oranında bir ödeme yapılacağı ifade edildi.
Transferin maliyetine ilişkin detaylar da netleşti. Trabzonspor, Midtjylland kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak toplam 13 milyon Euro ödeyecek. Bu tutarın 7 eşit taksit halinde ödeneceği kaydedildi. Anlaşma kapsamında ayrıca, oyuncunun ileride başka bir kulübe transfer olması durumunda elde edilecek kardan, ödenen bedeller düşüldükten sonra kalan kısmın yüzde 15'inin Midtjylland'a aktarılacağı hükme bağlandı.
Trabzonspor yönetimi, bu transferle birlikte hücum hattını güçlendirmeyi hedeflerken, oyuncunun kulübe katılımı taraftarlar arasında da heyecanla karşılandı. Kulüp, transfer sürecinin tamamlanmasıyla birlikte oyuncunun resmi işlemlerinin yürütüldüğünü ve takımın yeni sezon hazırlıklarına dahil olacağını belirtti.