Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki H.İ., telefon dolandırıcılarının kurduğu karmaşık bir tuzağın eşiğinden döndü. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı adamı bir hırsızlık soruşturmasına adının karıştığına inandırarak evindeki altın birikimlerini inceleme bahanesiyle ele geçirmeye çalıştı.
Dolandırıcılar, sitenin güvenlik önlemlerini aşamayınca yaşlı adamı yönlendirerek kendisini polis olarak tanıtan bir kadını site girişinde karşılamasını sağladı. H.İ., telefondaki şahsın talimatıyla şüpheli kadını evine kadar götürerek içeri aldı. Evde altınları almak için hazırlık yapan şüpheli, o sırada evde bulunan 8 yaşındaki torununun durumu fark etmesiyle köşeye sıkıştı.
Küçük çocuğun babasına haber vermek için harekete geçmesi ve babanın eve gelme ihtimalinin belirmesi üzerine şüpheli kadın büyük bir panik yaşadı. Altınları almayı başaramayan şüpheli, hızla daireden çıkarak siteden uzaklaştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kadının siteye girişi ve ardından kaçış anları kayıt altına alındı.
Olayın ardından durumu anlayan aile, hemen polis merkezine giderek şikayette bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda H.İ.'nin herhangi bir maddi kayıp yaşamadığı tespit edildi. Site yönetimi, güvenlik sistemlerinin dolandırıcıların doğrudan eve girmesini engellediğini, ancak şüphelilerin site sakinlerini dışarıya çağırarak bu engeli aşmaya çalıştıklarını belirtti. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.