Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye genelinde altın piyasasını hedef alan organize bir suç yapılanmasına karşı geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını duyurdu. Kahramanmaraş merkezli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 10 farklı ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.
Soruşturma dosyasına göre, şüphelilerin darphane tarafından üretilmesi gereken ziynet altınlarını taklit ettiği belirlendi. Söz konusu kişilerin, altınları olması gereken standartların altında, düşük ayar ve ağırlıkta basarak hem devleti zarara uğrattığı hem de vatandaşların birikimlerini hedef aldığı ifade edildi. Kuyumcu, atölye sahibi, çantacı ve kalıpçı gibi farklı meslek gruplarından oluşan toplam 71 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, suç faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda sahte kalıp, yasa dışı yollarla üretilmiş altın ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Bakan Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların alın terinin ve helal kazançlarının sahtekarlar tarafından gasp edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Kuyumculuk sektörünün güvenilirliğini korumak adına kararlı olduklarını belirten Gürlek, "Vatandaşlarımızın zor gün birikimlerini sahtekarların eline bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında operasyonda görev alan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve tüm kamu görevlilerine teşekkür eden Bakan Gürlek, ekonomik güvenliğe ve toplumsal huzura zarar veren organize suç yapılarıyla mücadelenin aralıksız süreceğini belirtti. Adaletin tecellisi için sürecin yakından takip edildiği ve suçluların hak ettikleri cezayı alması için gerekli adımların atılacağı kaydedildi.