İran'da Nadir Doğa Olayı: Çamur Volkanı Harekete Geçti

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde bulunan Bender Teng çamur volkanı, muson rüzgarlarının etkisiyle yeniden faaliyete geçti. Lav yerine çamur püskürten volkan bölgede dikkat çekti.

Temsili görsel: İran'da Nadir Doğa Olayı: Çamur Volkanı Harekete Geçti
Temsili görsel · Gylfi / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde bulunan Bender Teng çamur volkanı, muson rüzgarlarının etkisiyle yeniden faaliyete geçti.
  • Lav yerine çamur püskürten volkan bölgede dikkat çekti.
  • İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Kunarek kentinde bulunan Bender Teng çamur volkanı, nadir görülen bir doğa olayına sahne oldu.
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Kunarek kentinde bulunan Bender Teng çamur volkanı, nadir görülen bir doğa olayına sahne oldu. Muson rüzgarlarının tetiklediği volkanik hareketlilik sonucunda, kraterden lav yerine yoğun miktarda çamur püskürdü. Yaşanan bu hareketlilik nedeniyle çevredeki geniş bir alan çamur tabakasıyla kaplandı.

İran devlet televizyonunun aktardığı bilgilere göre, bölgede meydana gelen bu sıra dışı doğa olayı yerel halkın ve yetkililerin dikkatini çekti. Uzmanlar, söz konusu çamur volkanının bölgedeki doğa turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıdığını ifade ediyor. Bender Teng'in yeniden aktif hale gelmesi, bölgenin doğal yapısı üzerinde gözlemlenebilir değişimlere yol açtı.

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

Doğrulama kaynaklarını göster (1)

Haber metni kaynakların cümle yapısı kopyalanmadan doğrulanabilir bilgilerden hazırlanmıştır.

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler