F-35 Satışı Tartışmaları
İsrail Dışişleri Bakanı Saar, Batı Kudüs'te gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlayabileceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Saar, Türkiye'nin bu uçakları temin etmesine karşı olduklarını net bir şekilde ifade etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu konudaki olumsuz görüşlerini bizzat ABD Başkanı Donald Trump'a ilettiğini belirten Saar, Trump yönetiminin İsrail'in bölgedeki niteliksel askeri üstünlüğünü koruma politikasını benimseyeceğini öngördüğünü dile getirdi.
Diplomatik İlişkiler ve Anlaşmalar
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ile bir araya gelen Saar, iki ülke arasındaki diplomatik temasların yoğunluğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, Saar'ın Alman mevkidaşıyla bu yıl içerisinde toplamda 9 kez görüştüğü bilgisi paylaşıldı. Görüşmeler kapsamında önemli bir mali destek anlaşması da imzalandı.
İmzalanan sözleşme uyarınca Almanya, 2030 yılına kadar Yad Vashem Holokost Anma Merkezi'ne yıllık 5 milyon avro tutarında finansal destek sağlayacak. Bu destek; eğitim, belgeleme, anma faaliyetleri ve Holokost araştırmaları için kullanılacak. Öte yandan Saar, Gazze'deki süreçte Trump planının hayata geçirilmesini istediklerini ve Lübnan'daki stratejik hedeflerini savundu.