Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri arasında kalan Nemrut Krater Gölü, doğal yaşamı ile dikkat çekiyor. Bölgede alıç kelebeklerinin yoğun şekilde ortaya çıkması, nadir bulunan bir doğa olayı olarak kayıtlara geçti. Siyah damarlı ve beyaz kanatlarıyla bilinen bu canlılar, doğaseverlere görsel bir şölen sundu.
Bitlis Eren Üniversitesi öğretim üyesi Oktay Subaşı, durumu görüntüleyerek adeta bir kelebek tarlası manzarasını ortaya koydu. Subaşı, yaklaşık yirmi yıldır Nemrut Kalderası'nda çalışmalar yaptığını ancak bugüne kadar bu kadar büyük bir popülasyonla karşılaşmadığını ifade etti. Kelebeklerin özellikle günün sıcak saatlerinde toprağa konarak mineral ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.
Elde edilen görüntülerin bilimsel açıdan büyük önem taşıdığı vurgulandı. Subaşı, bölgede bol sayıda farklı tür bulunmasına rağmen alıç kelebeği sayısındaki bu artışın sıradışı olduğunu sözlerine ekledi.