Kolombiya'da meydana gelen şiddetli deprem, ülkenin batı kesimlerinde büyük bir yıkıma yol açtı. Yetkililer, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının en az 181'e ulaştığını, yaralı sayısının ise 1.300'ü aştığını duyurdu. En ağır bilançonun yaşandığı Cali kentinde 95 kişi yaşamını yitirdi.
Depremin etkisiyle Cali'deki Valle Üniversite Hastanesi'nin kardiyoloji ve pediatri bölümleri dahil olmak üzere birçok kısmı kullanılamaz hale geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, binanın çöktüğü anlarda insanların panik içinde kaçtığı görüldü. Hastane yönetimi, tesisin hasar görmesi nedeniyle 90 hastanın güvenli bölgelere nakledildiğini açıkladı. Sağlık ekipleri, dışarıda kurulan alanlarda tıbbi müdahalelere devam ediyor.
Hükümet, arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmak amacıyla olağanüstü hâl ilan etti. Enkaz altında halen 239 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Bölgeye polis ve silahlı kuvvetler tarafından lojistik destek sağlanırken, arama kurtarma ekipleri hayatta kalanları bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.