Gündem ABD'de Göçmenlik Bürosu İçin Şok Eldiveni Planı
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ICE ekiplerinin operasyonlarda elektrik şoku veren eldivenler kullanmasını planlıyor. Mart 2027'de başlaması hedeflenen proje için milyonlarca dolarlık bütçe ayrıldı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ICE ekiplerinin operasyonlarda elektrik şoku veren eldivenler kullanmasını planlıyor.
- Mart 2027'de başlaması hedeflenen proje için milyonlarca dolarlık bütçe ayrıldı.
- ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ekiplerinin operasyonel kapasitesini artırmak amacıyla yeni bir adım atıyor.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ekiplerinin operasyonel kapasitesini artırmak amacıyla yeni bir adım atıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ekiplerin elektrik şoku veren eldivenler kullanması planlanıyor.
Düşük Çıkışlı Voltaj Yayıcı (G.L.O.V.E.) olarak adlandırılan bu ekipman için 10 ila 20 milyon dolar arasında bir harcama yapılması öngörülüyor. Söz konusu eldivenlerin, Mart 2027 tarihinden itibaren saha ekiplerine dağıtılması hedefleniyor. Halihazırda ABD'deki bazı hapishanelerde mahkumlar arasındaki gerilimi kontrol altına almak amacıyla kullanılan bu teknoloji, artık göçmenlik operasyonlarında da gündeme gelmiş durumda.