Gaziantep'te sağlıksız koşullardaki et ürünleri imha edildi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan denetimlerde saklama koşullarına uymayan 703 kilogram et ve tavuk ürünü ele geçirildi. Sağlığa uygun olmayan ürünler imha edilirken işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Gaziantep'te sağlıksız koşullardaki et ürünleri imha edildi
Temsili görsel · Sponchia / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan denetimlerde saklama koşullarına uymayan 703 kilogram et ve tavuk ürünü ele geçirildi.
  • Sağlığa uygun olmayan ürünler imha edilirken işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
  • Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimleri sırasında, halk sağlığını tehdit eden önemli bir miktar ürün tespit edildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan denetimlerde saklama koşullarına uymayan 703 kilogram et ve tavuk ürünü ele geçirildi. Sağlığa uygun olmayan ürünler imha edilirken işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.08.2026 20:45
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimleri sırasında, halk sağlığını tehdit eden önemli bir miktar ürün tespit edildi. Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin ortaklaşa yürüttüğü kontrollerde, saklama koşullarına uygun olmadığı belirlenen toplam 703 kilogram et, tavuk ve sakatat ürünü ele geçirildi.

Yapılan incelemelerin ardından, standartlara aykırı olduğu saptanan tüm ürünler ekipler tarafından imha edildi. Söz konusu ürünlerin bulunduğu işletme hakkında ise gerekli cezai işlemlerin uygulandığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların sağlığının en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Tahmazoğlu, halkımızın sağlığı kırmızı çizgimiz ifadesini kullanarak, denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Yerel yönetimler, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki işletmelere yönelik rutin kontrollerini sürdürmeye devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 703 kilogram et, tavuk ve sakatat ürünü ele geçirildi.Kaynak 1
  2. Ele geçirilen ürünlerin saklama koşullarına uygun olmadığı tespit edildi.Kaynak 1
  3. Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri ve Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim gerçekleştirdi.Kaynak 1
  4. Uygunsuz koşullardaki ürünler imha edildi ve işletmeye cezai işlem uygulandı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 06.08.2026 20:45

    Gaziantep'te saklama şartlarına uygun olmayan 703 kilogram et ve tavuk ürünü imha edildi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler