Noterden alınan lüks cip gümrük borcu nedeniyle satışa çıkarıldı

Bulancak'ta bir vatandaş, noterden satın aldığı aracın gümrük borcu nedeniyle el konulduğunu ve satışa çıkarıldığını iddia etti. Vatandaş, aracı kullanamamasına rağmen vergi borcunun devam ettiğini belirterek yasal boşluklara dikkat çekti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Noterden alınan lüks cip gümrük borcu nedeniyle satışa çıkarıldı
Temsili görsel · Alexas_Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Bulancak'ta bir vatandaş, noterden satın aldığı aracın gümrük borcu nedeniyle el konulduğunu ve satışa çıkarıldığını iddia etti.
  • Vatandaş, aracı kullanamamasına rağmen vergi borcunun devam ettiğini belirterek yasal boşluklara dikkat çekti.
  • Bulancak ilçesinde yaşayan Dursun Karahasan, yıllar önce noter aracılığıyla satın aldığı lüks cipin beklenmedik bir şekilde elinden alınmasıyla karşı karşıya kaldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Bulancak'ta bir vatandaş, noterden satın aldığı aracın gümrük borcu nedeniyle el konulduğunu ve satışa çıkarıldığını iddia etti. Vatandaş, aracı kullanamamasına rağmen vergi borcunun devam ettiğini belirterek yasal boşluklara dikkat çekti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.08.2026 14:14
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Bulancak ilçesinde yaşayan Dursun Karahasan, yıllar önce noter aracılığıyla satın aldığı lüks cipin beklenmedik bir şekilde elinden alınmasıyla karşı karşıya kaldı. Karahasan, Audi Q7 marka aracın Türkiye'ye giriş işlemleri sırasında ödenmemiş olduğu iddia edilen 4 bin 523 liralık gümrük alacağı yüzünden hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrendi. Bu gelişme üzerine aracı trafikte durdurularak yediemin otoparkına çekildi.

Karahasan, yaşadığı mağduriyeti anlatırken süreç boyunca kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını ve muhatap bulmakta büyük zorluk yaşadığını vurguladı. Vatandaş, söz konusu eksik vergiyi ödemeye hazır olduğunu ancak yetkililerin bu konuda adım atmadığını ifade etti. Aracın gümrük idaresi tarafından satışa çıkarılacağı bilgisini alan Karahasan, devletin noterine ve resmi işlemlere olan güvenin sarsıldığını dile getirdi.

Durumun ironik tarafı, aracına el konulmuş olmasına rağmen Motorlu Taşıtlar Vergisi ve bandrol borçlarının durmadan artmaya devam etmesi. Karahasan, aracı kullanamasa da mali yükümlülüklerin tamamen üzerine kaldığını belirtti. Gümrük idaresinin aracı eksper yaptırıp satışa hazırladığını, ancak hatanın kendilerine ait olmasına rağmen bedelin vatandaşa ödettirildiğini savundu.

Olayın aracı ülkeye sokan görevlilerin yargılanmasına ve beraat etmesine kadar gittiğini aktaran Karahasan, mevzuattaki boşlukların iyi niyetli vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Benzer durumların yaşanmaması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Karahasan, hukuki süreç takibini sürdürdüğünü kaydetti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Dursun Karahasan, Bulancak'ta noterden bir Audi Q7 satın aldı.Kaynak 1
  2. Araçta 4 bin 523 liralık gümrük borcu tespit edildi.Kaynak 1
  3. Karahasan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Kaynak 1
  4. Araç trafikte durdurulup yediemin otoparkına çekildi.Kaynak 1
  5. Gümrük idaresi aracı satışa çıkarma kararı aldı.Kaynak 1
  6. Sahibi tebligat almadığını ve muhatap bulamadığını belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 06.08.2026 13:44

    Noterden aldı, yıllar sonra el konuldu! Şimdi de satışa çıkarıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler