İTO Temmuz Ayı Fiyat Değişimlerini Duyurdu

İstanbul Ticaret Odası, temmuz ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri paylaştı. Verilere göre sivri biber fiyatında büyük bir artış yaşanırken, kiraz fiyatlarında önemli bir düşüş gözlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İTO Temmuz Ayı Fiyat Değişimlerini Duyurdu
Temsili görsel · Wounds_and_Cracks / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Ticaret Odası, temmuz ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri paylaştı.
  • Verilere göre sivri biber fiyatında büyük bir artış yaşanırken, kiraz fiyatlarında önemli bir düşüş gözlendi.
  • İstanbul Ticaret Odası (İTO), temmuz ayına ilişkin piyasa fiyat değişimlerini kamuoyuyla paylaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Ticaret Odası, temmuz ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri paylaştı. Verilere göre sivri biber fiyatında büyük bir artış yaşanırken, kiraz fiyatlarında önemli bir düşüş gözlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 02.08.2026 12:48
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), temmuz ayına ilişkin piyasa fiyat değişimlerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, bir önceki aya kıyasla fiyatı en yüksek oranda artış gösteren ürün yüzde 103,57 ile sivri biber oldu.

Diğer taraftan, gıda ürünleri arasındaki fiyat hareketliliğinde düşüşler de dikkat çekti. Temmuz ayında fiyatı en fazla gerileyen ürün ise yüzde 39,57 oranındaki düşüşle kiraz olarak kayıtlara geçti. İTO'nun verileri, mevsimsel etkilerin temel tüketim maddeleri üzerindeki fiyat değişimlerini net bir şekilde ortaya koydu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Ticaret Odası temmuz ayı fiyat değişim verilerini açıkladı.Kaynak 1
  2. Temmuz ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 103,57 oranla sivri biber oldu.Kaynak 1
  3. Temmuz ayında fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 39,57 oranla kiraz olarak kaydedildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 02.08.2026 12:43

    İTO temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler