Nasuh Mahruki hakkında hapis istemi

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı. Savcılık, Mahruki'nin 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Nasuh Mahruki hakkında hapis istemi
Temsili görsel · qimono / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • AKUT kurucusu Nasuh Mahruki hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı.
  • Savcılık, Mahruki'nin 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.
  • Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucusu Nasuh Mahruki hakkında yürütülen soruşturma süreci tamamlandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı. Savcılık, Mahruki'nin 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.08.2026 20:16
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucusu Nasuh Mahruki hakkında yürütülen soruşturma süreci tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mahruki'nin sosyal medya üzerinden yaptığı 15 Temmuz paylaşımları gerekçe gösterildi.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla 17 Temmuz'da tutuklanan Mahruki için 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Savcılık makamı, söz konusu eylemin basın ve yayın yoluyla işlendiğini vurgulayarak cezada artırım uygulanmasını talep etti. Mahruki'nin yargılanma süreci, hazırlanan bu iddianame doğrultusunda devam edecek.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. AKUT kurucusu Nasuh Mahruki hakkında soruşturma tamamlandı.Kaynak 1
  2. Mahruki 17 Temmuz tarihinde tutuklandı.Kaynak 1
  3. Savcılık Mahruki için 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.Kaynak 1
  4. İddianamede halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlaması yer alıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 03.08.2026 17:10

    SON DAKİKA! AKUT kurucusu Ali Nasuh Mahruki hakkında 4 yıl 6 ay hapis talebi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler