Mersin'in Barış Mahallesi'nde bulunan bir markette, 11 yaşındaki M.A.D. isimli çocuk kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Olayın ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'ne kaldırılan çocuğun tedavisi devam ediyor. Yapılan tıbbi kontrollerde çocuğun omuriliğinde çatlak, beyin ile deri arasında ödem ve diş kırığı olduğu belirlendi.
Saldırı anını anlatan M.A.D., arkadaşlarıyla marketten çıktığı sırada şüphelinin kendisini köşeye sıkıştırarak darbettiğini ifade etti. Yaşanan şiddet olayının ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen M.E. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Oğlunun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan baba Mahmut D., yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, saldırganın hak ettiği en ağır cezayı almasını istediğini vurguladı. Baba Mahmut D., "İnsan olan bunu yapmaz" diyerek tepkisini dile getirdi. Olayla ilgili adli süreç titizlikle sürdürülürken, toplumda infial yaratan saldırıya ilişkin soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi. Mağdur çocuğun hastanedeki iyileşme süreci yakından takip ediliyor.