Trabzon'un hızla gelişen bölgelerinden biri olan Karşıyaka Mahallesi'nde, artan nüfusla birlikte ortaya çıkan altyapı ve sosyal donatı eksiklikleri mahalle sakinlerini zor durumda bırakıyor. Mahalle Muhtarı Umut Sıbıç, bölgenin temel ihtiyaçlarının karşılanması için yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi.
Sağlık ve Altyapı Sorunları
Muhtar Sıbıç, mahallenin en önemli ihtiyaçlarından birinin sağlık ocağı olduğunu vurgulayarak, kış aylarında 20 bine ulaşan nüfusun sağlık hizmetlerine erişimde güçlük çektiğini belirtti. Bunun yanı sıra, elektrik hatlarının eskimiş olması nedeniyle yaşanan sık kesintilerin vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Sıbıç, yeni bir trafo kurulumunun şart olduğunu kaydetti.
Mahallenin eğimli yapısı nedeniyle şiddetli yağışlarda ciddi su baskınları yaşandığını hatırlatan Sıbıç, altyapı çalışmalarının bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiğini savundu. Ayrıca, 17 yıldır tamamlanamayan Karşıyaka-Uğurlu yolu, mahalle sakinlerinin en çok tepki gösterdiği konuların başında geliyor.
Sosyal Alan ve Trafik Çıkmazı
Gençlerin ve çocukların vakit geçirebileceği sosyal tesis, park ve spor alanı eksikliğine dikkat çeken Sıbıç, bu durumun gençleri olumsuz etkilediğini belirtti. Sosyal tesislerin mahalle kültürünü güçlendireceğini ifade eden muhtar, vadi projesinin de bir an önce hayata geçirilerek yaşam alanına dönüştürülmesini talep etti.
Trafik yoğunluğu da mahallenin bir diğer önemli sorunu olarak öne çıkıyor. Özellikle Karşıyaka Caddesi'nde cuma ve cenaze günlerinde yaşanan tıkanıklıkların, durdurulan kamulaştırma çalışmaları nedeniyle çözülemediği belirtiliyor. Muhtar Sıbıç, mahallenin diğer bölgelere kıyasla geri planda bırakıldığını savunarak, Karşıyaka'nın daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Son olarak, okul kayıtları için yapılan adres değişikliklerinin mahalle sakinlerini mağdur ettiğine değinen Sıbıç, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, mahalle halkını çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.