Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 26 Haziran haftasına ait verileri kamuoyuyla paylaştı. Buna göre yurt dışında yerleşik yatırımcılar, Türk finansal varlıklarındaki alımlarını sürdürerek güçlü bir giriş gerçekleştirdi. Yapılan işlemlerde hisse senedi, devlet tahvili ve özel sektör borçlanma araçlarına talep arttı.
Yabancı yatırımcılar, belirtilen dönemde 203,3 milyon dolarlık hisse senedi satın aldı. Devlet İç Borçlanma Senedi alımları ise 448,3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Özel sektör ihraçlarına yönelik talep de dikkat çekti. Bu kategorideki alımlar 492,1 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Bu rakamların toplamı, yabancıların net alımının 1 milyar 143,7 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor.
Piyasa değerindeki değişimler, portföy stoklarını da etkiledi. Hisse senedi stoku, 42 milyar dolar seviyesinden 41 milyar 387,8 milyon dolara geriledi. Buna karşılık tahvil tarafında yükseliş gözlendi. Devlet tahvili stoku 15 milyar 614,7 milyon dolara çıktı. Özel sektör borçlanma araçlarındaki stok ise 2 milyar 114,7 milyon dolara yükseldi. Veriler, yabancı sermayenin özellikle Türk tahvillerine olan ilgisinin devam ettiğine işaret ediyor.