Sağlık ve Altyapı Yatırımları Hız Kazanıyor
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Trabzon ziyareti kapsamında Şehir Hastanesi şantiyesini ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde denetleyecek. Bakanın, yetkililerden projenin fiziki ilerleme durumu ve tamamlanma takvimi hakkında detaylı bilgi alması ve ardından basın açıklaması yapması bekleniyor.
Kentle ilgili bir diğer önemli gelişme ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in vaatleri arasında yer alan iki büyük yatırım için takvim netleşti. Şehir İçi Raylı Sistem Projesi'nin temelinin Ağustos ayında, Uzunkum Yaşam Alanı'nın ise Eylül ayında atılması planlanıyor. Raylı sistem törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağlaması öngörülüyor.
Siyasi Gelişmeler ve Üye Sayıları
Siyasi sahada AK Parti Trabzon teşkilatı, üye sayısını 130 bin 32'ye çıkararak dikkat çekici bir artış yakaladı. 2026 yılının başından bu yana partiye katılan 4 bin 439 yeni üyeden 1300'den fazlası Ortahisar ilçesinden geldi. Bu durum, Ortahisar teşkilatının saha çalışmalarındaki etkisini ortaya koyuyor.
CHP'de Yeni Parti Süreci
Öte yandan CHP cephesinde, yeni bir parti kurulumuyla ilgili hazırlıklar sürüyor. CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, örgütlerin istifa sürecine gireceğini ancak belediye başkanlarının kamu hizmetlerinin aksamaması adına ilk etapta istifa etmeyeceğini belirtti. Belediye başkanlarının, kurumsal yapı tamamlandıktan sonra yeni partiye geçiş yapacağı ifade edildi.