CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Trabzon'un uzun yıllardır devam eden trafik ve altyapı problemlerini gündeme taşıdı. İktidarın şehir yönetimine dair politikalarını sert bir dille eleştiren Suiçmez, çeyrek asra yaklaşan iktidar süresine rağmen Trabzon için kapsamlı ve kalıcı bir ulaşım master planının hayata geçirilmediğini vurguladı.
Günü Kurtaran Çözümler Eleştirisi
Suiçmez, Trabzon Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıların içeriğine dikkat çekerek, tartışılan konuların sadece stadyum çevresindeki otopark ve okul dönemlerindeki trafik yoğunluğu gibi geçici meselelerden ibaret kalmasını eleştirdi. Şehir hastanesi projesindeki planlama eksikliklerine de değinen Milletvekili, hastane yolunun ulaşım altyapısının projenin çok gerisinde kaldığını ifade etti.
Konuşmasında iktidarın yönetim anlayışını vizyonsuzluk olarak tanımlayan Suiçmez, günü kurtarmaya yönelik küçük ölçekli projelerle şehrin geleceğinin inşa edilemeyeceğini belirtti. Trabzon halkının her gün trafikte ciddi bir zaman kaybı yaşadığını ve bu plansızlığın faturasını vatandaşın ödediğini dile getiren Suiçmez, şehrin acil olarak geleceği planlayan, sürdürülebilir ve kalıcı ulaşım çözümlerine ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Suiçmez, iktidarın mevcut yönetim başarısızlığını ironik bir dille eleştirerek, 24 yılın sonunda ulaşılan noktayı kabul edilemez bulduğunu ifade etti.