Datça açıklarında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi

Muğla'nın Datça ilçesinde denizde bulunan şüpheli cismin İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın olduğu anlaşıldı. Bölgede alınan güvenlik önlemlerinin ardından mayın imha edildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Datça açıklarında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Muğla'nın Datça ilçesinde denizde bulunan şüpheli cismin İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın olduğu anlaşıldı.
  • Bölgede alınan güvenlik önlemlerinin ardından mayın imha edildi.
  • Muğla'nın Datça ilçesi Bağlarözü mevkisinde denize giren bir vatandaş, su yüzeyinde şüpheli bir cisimle karşılaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Muğla'nın Datça ilçesinde denizde bulunan şüpheli cismin İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın olduğu anlaşıldı. Bölgede alınan güvenlik önlemlerinin ardından mayın imha edildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.07.2026 21:11
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Muğla'nın Datça ilçesi Bağlarözü mevkisinde denize giren bir vatandaş, su yüzeyinde şüpheli bir cisimle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, yaptıkları incelemede cismin İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma bir mayın olduğunu belirledi.

Ekipler, çevrede gerekli güvenlik tedbirlerini alarak bölgeyi kontrol altına aldı. Ardından uzman ekipler tarafından müdahale edilen mayın, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan kontrollü bir şekilde imha edildi. Olayın ardından bölgedeki deniz trafiği ve çevre güvenliği normale döndü.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Datça Bağlarözü açıklarında bir vatandaş denizde şüpheli bir cisim fark etti.Kaynak 1
  2. Sahil Güvenlik ekipleri cismin 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın olduğunu tespit etti.Kaynak 1
  3. Güvenlik önlemleri alınan mayın ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 22.07.2026 20:21

    Denizin dibindeki mayın imha edildi!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler