Ofislerin konuta dönüştürülmesine imar izni

İmar mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile ofislerin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı. Hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla azalan ofis ihtiyacına yönelik atılan bu adımın konut arzını desteklemesi bekleniyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Ofislerin konuta dönüştürülmesine imar izni
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İmar mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile ofislerin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı.
  • Hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla azalan ofis ihtiyacına yönelik atılan bu adımın konut arzını desteklemesi bekleniyor.
  • İmar mevzuatında gerçekleştirilen güncellemeyle birlikte, ofis binalarının konut olarak kullanılmasına yönelik yasal süreçler netleşti.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İmar mevzuatında yapılan yeni düzenleme ile ofislerin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı. Hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla azalan ofis ihtiyacına yönelik atılan bu adımın konut arzını desteklemesi bekleniyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 19.07.2026 19:52
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İmar mevzuatında gerçekleştirilen güncellemeyle birlikte, ofis binalarının konut olarak kullanılmasına yönelik yasal süreçler netleşti. Hibrit çalışma modellerinin iş dünyasında yaygınlaşması, ofis alanlarına olan talebi düşürürken, bu durum atıl durumdaki yapıların değerlendirilmesi fikrini gündeme getirdi. Yapılan düzenleme kapsamında, bina kullanım alanının yüzde 60'ını aşmamak şartıyla ofislerin konuta dönüştürülmesine imkan tanınıyor.

Dönüşüm süreci ve beklentiler

Uzmanlar, bu düzenlemenin 15 binden fazla ofis için yeni bir yol açabileceğini belirtiyor. Ancak her ofis binasının konut yapısına uygun olmadığı ve dönüşüm sürecinde mimari ile güvenlik kriterlerinin titizlikle incelenmesi gerektiği vurgulanıyor. Düzenlemenin konut arzını artırarak arsa üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülse de, etkinin şehir bazında farklılık göstereceği ve konut fiyatlarını tek başına düşürmeyeceği ifade ediliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İmar mevzuatında ofislerin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı.Kaynak 1
  2. Bina kullanımının yüzde 60'ını aşmamak kaydıyla dönüşüm yapılabilecek.Kaynak 1
  3. 15 binden fazla ofis için konut yolunun açıldığı düşünülüyor.Kaynak 1
  4. Düzenlemenin etkisi her şehirde aynı olmayacak.Kaynak 1
  5. Hibrit çalışma modelleri ofis ihtiyacını azalttı.Kaynak 1
  6. Her ofis binası konuta dönüşmeye uygun değil.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 19.07.2026 17:05

    Ofisten konuta dönüşüm nasıl olacak?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler