Organize Suçlarla Mücadelede Büyük Baskın
İstanbul Emniyeti, suç örgütlerine yönelik yürüttüğü kararlı mücadele kapsamında üç kritik operasyona imza attı. İstanbul, İstanbul Anadolu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, Kadife Eldiven adı verilen operasyonlarla dört ayrı silahlı organize suç örgütü hedef alındı. Bu kapsamda 88 şüpheli gözaltına alınırken, örgütlerle bağlantısı devam eden 15 hükümlü de ifade işlemleri için emniyet birimlerine getirildi. Toplamda 103 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Tur Otobüsünde Silah Sevkiyatı Engellendi
Operasyonların bir diğer ayağı ise Tuzla ilçesinde bir tur otobüsüne yönelik gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, aracın yedek yakıt deposunun arkasına gizlenmiş özel bir bölme tespit edildi. Bu gizli alanda, suç örgütlerine ulaştırılmaya çalışılan 120 adet ruhsatsız silah ve 120 şarjör ele geçirildi. Emniyet güçleri, aracın turistleri Antalya'ya taşıdıktan sonra İstanbul'a dönüş yolunda silah sevkiyatı için kullanıldığını belirledi. Olayla ilgili yakalanan dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyetten Kararlılık Mesajı
Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, özellikle yeni nesil suç örgütleri ve uyuşturucu şebekelerine karşı sahada aktif olduklarını belirtti. Şişli Kuştepe'de yaptığı açıklamalarda suç dünyasına net bir uyarıda bulunan Yıldız, İstanbul Emniyeti'nin kararlılığının süreceğini vurguladı.