TSSF'den Mavi Vatan'da 15 Temmuz Anma Etkinliği

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Antalya'da anlamlı bir dalış gerçekleştirdi. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, su altındaki batık tankın önünde Türk bayrağını dalgalandırdı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: TSSF'den Mavi Vatan'da 15 Temmuz Anma Etkinliği
Temsili görsel · Mollyroselee / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Antalya'da anlamlı bir dalış gerçekleştirdi.
  • TSSF Başkanı Kadir Sağlam, su altındaki batık tankın önünde Türk bayrağını dalgalandırdı.
  • Sualtı Dünyasında Demokrasi VurgusuTürkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü anmak amacıyla özel bir organizasyona imza attı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Antalya'da anlamlı bir dalış gerçekleştirdi. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, su altındaki batık tankın önünde Türk bayrağını dalgalandırdı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.07.2026 12:58
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sualtı Dünyasında Demokrasi Vurgusu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü anmak amacıyla özel bir organizasyona imza attı. Demokrasi şehitlerini anmak ve gazilere şükranlarını sunmak için düzenlenen etkinlikte, vatan sevgisi ve millî irade temaları ön plana çıkarıldı.

Kaş Açıklarında Anlamlı Dalış

Etkinliğin merkezinde, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında gerçekleştirilen bir dalış yer aldı. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, deniz tabanında bulunan batık bir tankın yanına dalarak ay-yıldızlı Türk bayrağını su altında açtı. Bu sembolik hareketle, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı gösterilen direnişin ve milletin cesaretinin Mavi Vatan'da da yaşadığı mesajı verildi.

Millî İrade ve Sporun Birleşimi

Gerçekleştirilen dalış sonrası değerlendirmelerde bulunan Kadir Sağlam, hain darbe kalkışmasının üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlattı. Millî iradeye karşı kullanılan silahların tarihin derinliklerine gömüldüğünü ifade eden Sağlam, Türkiye'nin hava, kara ve denizlerdeki güvenliğinin sarsılmaz olduğunu vurguladı. TSSF'nin uluslararası başarıları olan ve Türkiye'nin en büyük federasyonlarından biri olduğunu belirten Sağlam, sporun sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda bir karakter ve irade sınavı olduğunu dile getirdi.

Sualtı sporlarındaki güven ve dayanışma ruhunun, 15 Temmuz gecesi milletin tek yürek olmasıyla benzerlik taşıdığını kaydeden Sağlam, bu kararlılığın gelecek nesillere ve genç sporculara ilham vermeye devam ettiğini belirtti. Program, demokrasi şehitlerine rahmet, gazilere ise minnet dilekleriyle sona erdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü için bir etkinlik düzenledi.Kaynak 1
  2. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarındaki batık tankın yanında Türk bayrağı açtı.Kaynak 1
  3. Kadir Sağlam, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçtiğini belirtti.Kaynak 1
  4. TSSF, üye sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük spor federasyonlarından biridir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 17.07.2026 12:22

    TSSF, 15 Temmuz’un Millî Mücadele Ruhunu Mavi Vatan’da Yaşattı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler