Gündem

Depozito Yönetim Sistemi'nde 17 günde 33 milyon ambalaj toplandı

Türkiye'de 1 Temmuz'da başlatılan Depozito Yönetim Sistemi, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşarak büyük bir geri dönüşüm başarısı sergiledi. Çevre kirliliğini azaltmayı hedefleyen sistemle 17 günde 33 milyonu aşkın ambalaj ekonomiye kazandırıldı.

2haber
2gelişme
18.07.2026 15:39son güncelleme
YENİ

Neler değişti?

Konu dosyasındaki son önemli gelişmeler

1. DOA sistemiyle 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüştürüldü

Türkiye genelinde 1 Temmuz'da başlatılan Depozito İade Sistemi (DOA) kısa sürede milyonlarca ambalajın geri dönüşüme kazandırılmasını sağladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sistemde en yüksek katılım İstanbul'dan geldi.

2. Depozito Yönetim Sistemi'nde 17 günde 33 milyon ambalaj toplandı

Türkiye'de 1 Temmuz'da başlatılan Depozito Yönetim Sistemi, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşarak büyük bir geri dönüşüm başarısı sergiledi. Çevre kirliliğini azaltmayı hedefleyen sistemle 17 günde 33 milyonu aşkın ambalaj ekonomiye kazandırıldı.

KRONOLOJİ

Gelişmelerin zaman çizelgesi

En yeni gelişmeden geriye doğru

1. GündemÖnemli gelişme

DOA sistemiyle 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüştürüldü

Türkiye genelinde 1 Temmuz'da başlatılan Depozito İade Sistemi (DOA) kısa sürede milyonlarca ambalajın geri dönüşüme kazandırılmasını sağladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sistemde en yüksek katılım İstanbul'dan geldi.

CNN Türk
  2. GündemÖnemli gelişme

TRT Haber