\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Tarımsal destek bütçesinde büyük artış

2027 yılı için planlanan tarımsal destek bütçesi 235 milyar liraya yükseltildi. Hayvancılık sektörü için ayrılan pay ise 52,5 milyar liraya ulaştı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Tarımsal destek bütçesinde büyük artış
Temsili görsel · Hans / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • 2027 yılı için planlanan tarımsal destek bütçesi 235 milyar liraya yükseltildi.
  • Hayvancılık sektörü için ayrılan pay ise 52,5 milyar liraya ulaştı.
  • Türkiye'de tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla bütçe planlaması güncellendi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

2027 yılı için planlanan tarımsal destek bütçesi 235 milyar liraya yükseltildi. Hayvancılık sektörü için ayrılan pay ise 52,5 milyar liraya ulaştı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.10.2026 10:19
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'de tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla bütçe planlaması güncellendi. 2027 yılı itibarıyla hayvancılık desteklerinin yüzde 43,4 oranında artırılarak 52,5 milyar liraya çıkarılması hedefleniyor. Genel tarımsal destek bütçesi ise yüzde 40,2 artışla 235 milyar lira seviyesine ulaştı.

Sigorta tarafında da önemli veriler paylaşıldı. TARSİM kapsamında bugüne kadar 2,25 milyon poliçe düzenlendi. Devlet, üreticilere 23,6 milyar lira prim desteği sağlarken, yaşanan kayıplar için 11,6 milyar lira tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Hayvancılık destekleri 2027 yılında 52,5 milyar liraya yükselecek.Kaynak 1
  2. Toplam tarımsal destek bütçesi 235 milyar liraya çıkarılacak.Kaynak 1
  3. TARSİM kapsamında 2,25 milyon poliçe düzenlendi.Kaynak 1
  4. Devlet tarafından 23,6 milyar lira prim desteği verildi.Kaynak 1
  5. Üreticilere toplam 11,6 milyar lira tazminat ödemesi yapıldı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah EkonomiHaber kaynağı · 30.10.2026 02:56

    Hayvancılığa 52.5 milyar liralık destek

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.