\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Dünya liderlerinden Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı tebriği

Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, dünya genelinde birçok devlet ve uluslararası kuruluş tarafından kutlandı. Diplomatik temsilcilikler ve liderler, Türkiye ile olan iş birliği mesajlarını yineledi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Dünya liderlerinden Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı tebriği
Temsili görsel · Dusan_Cvetanovic / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, dünya genelinde birçok devlet ve uluslararası kuruluş tarafından kutlandı.
  • Diplomatik temsilcilikler ve liderler, Türkiye ile olan iş birliği mesajlarını yineledi.
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 103.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, dünya genelinde birçok devlet ve uluslararası kuruluş tarafından kutlandı. Diplomatik temsilcilikler ve liderler, Türkiye ile olan iş birliği mesajlarını yineledi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.10.2026 07:52
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, uluslararası arenada geniş yankı buldu. Birçok ülkeden gelen tebrik mesajları, Türkiye ile kurulan diplomatik bağların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yayımladığı mesajda Türk halkını kutlayarak iki ülke arasındaki ortaklığın stratejik değerine vurgu yaptı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği mesajda, ikili ilişkileri ve iş birliğini daha geniş alanlara yayma konusundaki kararlılıklarını ifade etti.

Kutlamalara katılan ülkeler arasında Almanya, Kanada, İngiltere, Ukrayna, İtalya, Guatemala, Pakistan, Katar, İrlanda, Avustralya ve Japonya'nın Ankara büyükelçilikleri yer aldı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi, sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda Türkiye ile ortak çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Bu mesajlar, Türkiye'nin uluslararası platformdaki diplomatik konumunun ve iş birliği potansiyelinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dünya genelinden Türkiye'ye tebrik mesajları iletildi.Kaynak 1
  2. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Türkiye'nin kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutladı.Kaynak 1
  3. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Türkiye ile iş birliğini genişletme isteğini dile getirdi.Kaynak 1
  4. Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.Kaynak 1
  5. Almanya, Kanada, İngiltere, Ukrayna, İtalya, Guatemala, Pakistan, Katar, İrlanda, Avustralya ve Japonya'nın Ankara büyükelçilikleri kutlama mesajı yayımladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 30.10.2026 01:28

    Dünyadan tebrik mesajları

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.