Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, takımın son oynadığı Beşiktaş karşılaşmasına kıyasla kadroda radikal kararlar aldı. Sahaya çıkan ilk 11'de tam yedi değişiklik yapan tecrübeli çalıştırıcı, savunma ve orta saha kurgusunu neredeyse tamamen yeniledi. Sağ bek pozisyonunda Pina'nın yerine Melih Kabasakal görev alırken, stoper hattında Nwaiwu ve Savic ikilisinin yerini Samet Akaydin ile Cenk Özkaçar doldurdu.
Orta Saha ve Kanatlarda Yenilik
Orta sahada ise Fabinho, Ozan ve Muçi üçlüsü kulübeye çekilirken; Mendy, Folcarelli ve Bouchouari maça başlayan isimler oldu. Hücumun sol kanadında Aral Şimşir'in yerine Saviolo tercih edildi. Takımda Onana, Cabral, Salah ve Dju ise yerini koruyan dört isim olarak dikkat çekti. Sakatlıkları bulunan Mustafa Eskihellaç, Umut Nayir, Savic, Onuachu ve Onuralp Çevikkan ise kadroda yer bulamadı.
Folcarelli'nin Uzun Süre Sonra Dönüşü
Gecenin en dikkat çeken detaylarından biri Tim Jabol Folcarelli'nin geri dönüşü oldu. Fransız futbolcu, yaşadığı sakatlık sürecinin ardından tam 174 gün sonra ilk kez bir resmi maça ilk 11'de başladı. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği müsabakada tribünler büyük oranda dolarken, rakip takımın İskoç taraftarları da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.