Barcelona'nın genç yeteneği Lamine Yamal, Galatasaray ile oynadıkları zorlu mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki atmosferin deplasmanda karşılaştıkları en zorlu ortamlardan biri olduğunu vurgulayan Yamal, maç öncesinde soyunma odasında bu durumu detaylıca konuştuklarını belirtti.
Galatasaray'ın baskılı oyununa ve taraftar desteğine dikkat çeken İspanyol yıldız, rakiplerinin kalitesine vurgu yaptı. Maçın kırılma anlarına değinen Yamal, Galatasaray'ın iptal edilen ikinci golünün skoru farklı bir noktaya taşıyabileceğini ifade ederek, "Golleri iptal edilmeseydi işimiz çok daha zor olabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.
Karşılaşmanın ilk yarısında beraberliği yakalamanın kendileri için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten genç oyuncu, galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Maç içerisinde Gordon'a yaptığı asist öncesinde sergilediği çalım hareketiyle ilgili gelen soruları da yanıtlayan Yamal, bu hareketin tamamen içgüdüsel geliştiğini söyledi. Yaptığı çalımın ismini tam olarak koyamasa da "Yarı rabona diyelim" ifadesini kullanan Yamal, hareketin işe yaramasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Barcelona, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmanın sevincini yaşarken, Yamal'ın açıklamaları Galatasaray'ın sergilediği direncin Avrupa arenasında da dikkat çektiğini bir kez daha kanıtladı.