\n\n

Huawei ve T3 Vakfı'ndan yapay zeka için stratejik işbirliği

Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attı. Şanlıurfa'daki TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında duyurulan ortaklık, gençlerin teknolojik yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Teknoloji
Temsili görsel: Huawei ve T3 Vakfı'ndan yapay zeka için stratejik işbirliği
Temsili görsel · PublicDomainPictures / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attı.
  • Şanlıurfa'daki TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında duyurulan ortaklık, gençlerin teknolojik yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.
  • Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki insan kaynağını güçlendirmek amacıyla stratejik bir işbirliği başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attı. Şanlıurfa'daki TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında duyurulan ortaklık, gençlerin teknolojik yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 13.10.2026 23:52
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki insan kaynağını güçlendirmek amacıyla stratejik bir işbirliği başlattı. Şanlıurfa'da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu etkinliği sırasında imzalanan mutabakat, iki kurumun ortak projeler geliştirerek gençlerin teknoloji dünyasındaki yetkinliklerini artırmasını hedefliyor.

Eğitim ve Gelişim Odaklı Strateji

Yapılan açıklamaya göre, işbirliği kapsamında öğrencilerin ve genç profesyonellerin yapay zeka konusundaki bilgi birikimlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütülecek. İleri teknoloji kaynaklarının gençlerle buluşturulması ve uluslararası gelişim fırsatlarının desteklenmesi, projenin temel taşlarını oluşturuyor. Bu girişim, Türkiye'nin ulusal yapay zeka eylem planı doğrultusundaki hedeflere de doğrudan katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yöneticilerden İşbirliği Mesajları

Huawei Türkiye CEO'su Tonny Bao, bu mutabakatın şirketin Türkiye'deki dijital yetenek ekosistemine olan uzun vadeli bağlılığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Bao, gençlerin yapay zeka çağında ihtiyaç duydukları becerileri kazanmaları için gerekli eğitim kaynaklarını sunmaya devam edeceklerini belirtti.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ise yapay zekanın geleceği şekillendiren en kritik teknolojilerden biri olduğunu ifade etti. Hıdır, teknolojiyi anlayan ve insanlık yararına geliştirebilen nitelikli bireyler yetiştirmenin en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, bu işbirliğinin gençlerin küresel ölçekte deneyim kazanmalarına olanak tanıyacağını dile getirdi.

İki kurum, bu ortaklıkla Türkiye'nin teknoloji alanındaki insan kaynağı kapasitesini uzun vadede geliştirmeyi ve gençleri yapay zeka dünyasında söz sahibi bireyler haline getirmeyi hedefliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Huawei Türkiye ve T3 Vakfı, yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.Kaynak 1
  2. İmza töreni Şanlıurfa'da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında gerçekleştirildi.Kaynak 1
  3. İşbirliği, öğrencilerin ve genç profesyonellerin yapay zeka becerilerini geliştirmeyi ve Türkiye'nin yapay zeka eylem planına katkı sağlamayı hedefliyor.Kaynak 1
  4. Huawei Türkiye CEO'su Tonny Bao, bu adımı dijital yetenek ekosistemine verilen uzun vadeli desteğin bir parçası olarak tanımladı.Kaynak 1
  5. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, işbirliğinin gençlerin küresel ölçekte deneyim kazanmasına katkı sunacağını belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Cumhuriyet TeknolojiHaber kaynağı · 13.10.2026 21:12

    Huawei ve T3 Vakfından yapay zeka alanında ortaklık

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.