Kitap dünyası, farklı türlerdeki yeni eserlerle zenginleşmeye devam ediyor. Ahmet Ümit, Roma'nın Beş Günü adlı yeni romanında, Interpol adına görev yapan Yıldız Karasu ve Tobias Becker karakterlerini felsefi bir suç örgütünün peşine takarak okuru Roma sokaklarına davet ediyor. Tarihi kurgu meraklıları için ise Fatih Yüksel'in Osmanlı İstanbul'unu merkeze alan Dersaadet'te Alelacayip Zamanlar-1: Şehlevent ile Yabende adlı eseri Everest Yayınları tarafından yayımlandı.
Paulo Coelho, kendi hayatından izler taşıyan Melek adlı kitabında manevi bir arayışı konu alırken, Attica Locke Beni Eve Götür ile 59. Otoyol serisini noktalıyor. Akademik alanda ise Ben Hutchinson'ın Karşılaştırmalı Edebiyat adlı incelemesi, edebiyatın tarihsel gelişimine dair önemli soruları gündeme getiriyor. Sercan Ceylan'ın Edebiyat ve Hafıza adlı çalışması ise Türk edebiyatındaki hafıza izlerini Ahmet Mithat Efendi'den İhsan Oktay Anar'a kadar uzanan bir çizgide inceliyor.
Tarihi bir yolculuk hikâyesi sunan Rahul Markovits imzalı Avrupa'ya Seyahat, 18. yüzyılın sonunda geçen bir casusluk komplosunu konu alıyor. Dr. Hasan Kerim Güç'ün Harflerin Dansı adlı eseri ise günlük hayatın içindeki samimi anlara odaklanıyor. Uluslararası başarı kazanan Michelle de Kretser'in Teori ve Pratik adlı romanı, 2025 Miles Franklin Edebiyat Ödülü'nü kazanarak dikkatleri üzerine çekiyor. Çocuk okurlar için ise Julia Nüsch'ün kaleme aldığı Rüyalar Nereye Gider?: Sakar Zürafanın Kayıp Rüyası, dostluk ve dayanışma temalarını işleyen bir masal olarak raflardaki yerini aldı.